De juiste dingen, op de juiste tijd, op de juiste plaats en tegen optimale kosten.

Onderwijslogistiek is veel meer dan plannen en roosteren

Onderwijslogistiek is breder dan roosters, formatie en lokalen. Ook het verbeteren van zowel de intake als examenprocessen zijn onderwijslogistieke processen. Op basis van jarenlange ervaring, onderscheidt Educus een viertal zaken die belangrijk zijn om grip te houden op onderwijslogistiek.

 1. Van intake tot bekostiging
  Het beste studierendement komt van studenten die zich vroeg inschrijven en waarbij de intake vroegtijdig plaatsvindt. Dat geeft vertrouwen aan de student. Plaatsing op basis van volledige informatie stelt de bekostiging veilig, vermindert het aantal (accountants)mutaties en verlaagt daarmee de kosten. Educus maakt deze route en de verbetermogelijkheden inzichtelijk.

 2. Toetsing en examinering
  Landelijk procesmodel examinering, examenhandboeken, examencommissies, inschrijving, uitvoering en beoordeling van examens. Het examenproces binnen een instelling is er niet eenvoudiger op geworden. Knelpunten in de vormgeving zijn vaak de koppeling tussen deze processen en de inspectie-eisen in termen van rollen en taken van examencommissies, teammanagers en examenbureau. Educus heeft op het terrein van inhoudelijke exameneisen (Nederlands, Rekenen en Burgerschap) en het terrein van examinering veel expertise in huis. Ook op dit vlak helpen wij u graag uw examenprocessen te verbeteren.

 3. Forecasting en prognose
  Heeft u met een behoorlijke betrouwbaarheid het aantal te verwachten studenten en hun keuzedelen voor een opleiding in beeld, dan heeft u eerder een beeld bij de benodigde docenten en ruimte. Hiermee legt u vervolgens een goede basis voor uw roosters. Educus kan u helpen deze informatie op de juiste manier te gebruiken. 

 4. Roosters, formatie en lokalen
  Op het terrein van plannen en roosteren werkt Educus samen met Advitrae. Advitrae biedt Xedule - een inzet en planningstool -  aan. Door de koppeling tussen Xedule en EduArte koppelt u de onderwijscatalogus en inschrijvingen eenvoudig aan het rooster. Hiermee heeft u de basis voor het optimaliseren van roosters, formatie en lokalen.

 

Welke winst haalt u nog uit uw onderwijslogistiek? 

Haal meer uit onderwijslogistiek. Educus adviseert u graag. Neem contact op via tel. 088 - 989 88 00 of vul het contactformulier in.