Cases onderwijs

Educus helpt onderwijsdoelstellingen realiseren door een vlekkeloze informatievoorziening 

Lees hieronder de cases hoe wij onderwijsinstellingen helpen hun doelstellingen te halen.

Educus adviseert en implementeert

Meer tijd en budget naar het onderwijs. Dat bereikt u door uw onderwijsprestaties inzichtelijk en stuurbaar te maken. Educus helpt u met een efficiënte en effectieve informatievoorziening voor student, docent en management. Onze business consultants helpen u met het linken van uw organisatiedoelstellingen aan uw bedrijfsprocessen en uw informatievoorziening. Daarnaast zetten wij onze kennis van het Nederlandse onderwijs in bij het implementeren en ondersteunen van onderliggende onderwijssystemen, zoals de informatiesystemen EduArte (MBO) en Alluris (HO).

Onderwijsmarkt

Het thema van de MoodleMoot op 12 juni is 'Social Learning'. In zijn keynote introduceert e-Learning consultant Matt Bury het begrip 'social presence'. Hij legt uit waarom het belangrijk is dat deelnemers het gevoel hebben dat ze zich online als "echt mens" kunnen laten zien. Denk aan leertrajecten of "communities" waar deelnemers met elkaar in contact treden om met en van elkaar te leren.

Naast deze interessante keynote zijn er diverse andere presentaties. Learning consultant Marleen van der Weijde verzorgt een interactieve presentatie over de inzet van de ME app.

Presentatie Marleen van der Weijde over social & mobile

Social en mobile learning zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Daarom komt UP met de ME app. ME is een aan Moodle gekoppelde app waarmee je kleine stukjes leerinhoud/ content aan de lerende kunt presenteren. In deze sessie ga je actief met deze app aan de slag. We laten zien hoe je in Moodle zogenaamde ‘CHUPS’ maakt die de leerinhoud weergeven via verschillende interacties. Wil jij ook weten hoe deze resultaten terugkomen in Moodle en in welke leersituaties je de ME app kunt inzetten? Kom dan naar deze sessie en neem je eigen Android of iOS device mee! En in het kader van halen en brengen... je ideeën voor content of toepassingsmogelijkheden zijn natuurlijk van harte welkom!

Onderwijsthema's

Bereik meer op onderwijsthema's als MBO 2015, Onderwijslogistiek en Toetsen en examineren

Lees hier wat Educus op diverse onderwijsthema's voor u kan betekenen.